Welke zaken vragen je aandacht?

Als je gezond en ontspannen wilt leven vanuit verbinding, dan is regelmatig even stilstaan en reflecteren op je gedrag belangrijk. Reflectie is de rode draad die door alle aandachtsgebieden van mindful zaken heenloopt.

Mindfulness kan een krachtig hulpmiddel zijn om het reflectieve vermogen te vergroten.

mindfulness is het je aandacht bewust richten op het huidige moment en daar met een niet-oordelende blik naar kijken.

Je veerkracht trainen en aandacht besteden aan een gezonde leefstijl kan je helpen om dagelijks helpende keuzes te maken en je fit en ontspannen te (blijven) voelen. Visiom loopt voorop in leefstijlcoaching en vanuit deze praktische en heldere aanpak werkt mindful zaken.

Ook in breder kader is gezondheid veel meer dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan steeds meer centraal. Positieve Gezondheid als werkrichting krijgt steeds meer draagkracht in ons land. Als Trainer Positieve Gezondheid traint Ine van Gisbergen organisaties en (huisartsen)praktijken om vanuit kracht en veerkracht te kijken naar gezondheid. Het IPH,  Institute for Positive Health is daar de grondlegger en aanvoerder van, en daar is vanuit mindful zaken een nauw samenwerkingsverband mee.

Reflectie als instrument om naar binnen te keren en niet-helpende overtuigingen op te sporen, kan ook met behulp van vergevingswerk. De weg van ‘angst naar liefde’ wordt A Course in Miracles ook wel genoemd. Ine van Gisbergen is hierin actief in zowel meditatiegroepen als in het bestuur van de Nederlandse stichting Miracles in Contact.